Miben lehet jobb egy sátras esküvő?

Miben lehet jobb egy sátras esküvő?
5 (100%) 9 szavazat

Sátras esküvő vagy hagyományos esküvő?

sátras esküvő
sátras esküvő

Sokan szeretnének sátras esküvőt. De vajon lehet –e jobb mint egy esküvői helyszínen rendezett esküvő? Még ma is az van sok fejben, hogy ez talán olcsóbb vagy egyszerűbb. Esetleg ragaszkodnátok a falusi retró hoz és igazi vidéki hangulatot szeretnének? Nemrég találkoztam olyan párral, aki nagyon különleges egyedi esküvői hangulatot szertett volna elérni és az ár abszolút nem számított.

Sátras esküvőnél is el lehet szállni az anyagiakkal. A prémium kategória itt is létezik és hatalmas szakadékot jelent a hagyományos sátras esküvőhöz képest. Ilyen lehet a speciális körsátor bérlése, a tíkfa padlózat alkalmazása, vagy akár a légkondicionálást ne is említsem. Ha a fentieket olvasod, akkor sejthető, hogy néhány milliós nagyságrend is elérhető egy sátras esküvőnél. Miért akarnak mégis ilyet, ha nem is olcsóbb?

Mert ha megtudod fizetni biztosan te is szeretnél exkluzív esküvőt, én legalábbis nem mondanák nemet, speciális helyszínen tartandó lagzira. Roppant exkluzív lehet például Balaton parton vagy panorámás hegyi tisztáson tartott menyegző. Tehát az exkluzív helyszín és speciális extra berendezés miatt lehet jobb a sátras esküvő! Persze ebben az egészben rengeteg a buktató, hiszen a nem megfelelő catering inkább hatalmas hátrány lehet egy fix helyszínhez képest.

Ha a földön szeretnél állni az árakkal, akkor megtalálható rengeteg minden házilag is. Hiszen a sátras esküvők alapvetően a vidékiről a rokonok, szomszédok által összedobott segítségről szól. Például olcsó padok és asztalok bérlése vagy kölcsön kérése. Ezzel megúszhatod a székezést és szék szoknyázást és felébe van, mint ahogyan a nagy körasztalok.

A klasszikus sörpadok olcsóbbak. Az esküvők dekorálásánál előny, hogy bármilyen szín alkalmazható, hiszen a mai divatos fehér sátorbelsőhöz minden szín passzol. Hátránya, hogy sokkal több dekorációt kell alkalmaznod a megfelelő hangulat és érzések eléréséhez. Így nem igazán spóroltok a dekor díjjakon (ne is akarj)! Ha nem is lesz olcsóbb a sátras, legalább olyan lehet, amit megálmodtatok!

Csak úgy lehet jobb egy sátras esküvő, ha nem az van a fejetekben, hogy legolcsóbbat szeretnétek! Sokan elfelejtenek még egy nagyon fontos dolgot. Ez pedig az időpontválasztás. Nyáron túl meleg, ősz végén, tavasz elején pedig túl hideg a sátor! Ezt kalkuláljátok bele a döntésetekbe!

A honlapomon megtalálható sátras esküvő cikkemben bepillantást nyerhetsz egy olyan esküvőbe, ahol a jegyesek (most már házasok) saját idejüket és energiájukat tették bele a dekorációba és az előkészületekbe. Ha nem is sátras esküvő a célod, akkor is látogass el hozzám, mert megéri megnézni a gyönyörű dekort a képeken!

Egy ilyen szép esküvőt nem egyszerű fotózni, hiszen a sátor mumusa fotósnak és a videósnak. Ezért állok rendelkezésetekre fotósként, az esküvői ipar minden aspektusáról kötetlen formában olvashatsz a honlapomon!